Lassila & Tikanoja: Masentavalta tuntuneeseen elämäntilanteeseen virkeyttä ja hyvinvointia terveysvalmennuksella

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Movendos on tehnyt Lassila & Tikanojan kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä työntekijöiden työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseksi vuodesta 2019 alkaen.  L&T:lle on tärkeää panostaa omiin työntekijöihin, ja yritys tarjosikin jälleen kevät-talvella 2021 työntekijöilleen mahdollisuutta yksilölliseen Unik Health Coaching-hyvinvointivalmennukseen.

Movendoksen Unik Health Coaching-valmennus on arvo- ja ratkaisukeskeinen hyvinvointivalmennus, joka lähtee liikkeelle aina valmennettavan omasta elämäntilanteesta ja ihmiselle itselleen tärkeistä asioista.

Siivooja Satu Myyrä ilmoittautui etätapaamisin toteutettavaan valmennukseen kuultuaan siitä työnantajaltaan. Satu arvostaa suuresti työnantajan tarjoamaa mahdollisuutta.

Ennen valmennuksen aloittamista elämäntilanteeni oli masentava, ja monet asiat painoivat mieltä. Ajattelin, että ehkä valmennus voisi auttaa. Toivoin apua ja tukea erityisesti väsymykseen, koska nukuin liian vähän. Toivoin, että saamalla arkeen parempaa rytmiä, jäisi aikaa myös arkiaskareisiin ja palautumiseen enemmän, Satu kertoo.

Valmennuksen alussa Satu vastasi kokonaisvaltaiseen alkukartoitukseen, ja sen jälkeen Satu tapasi henkilökohtaisen valmentajansa ensimmäisessä tapaamisessa. Kaikkineen valmennus kestää kolme kuukautta ja sisältää viisi etätapaamisin käytävää coaching-keskustelua valmentajan kanssa. Valmennuksen lopussa tehdään vielä loppukartoitus ja kerätään yksilöllinen palaute.

Valmentaja oli mielestäni todella mukava, empaattinen ja luotettavan oloinen ihminen. Etätapaamiset olivat oikein hyvä ja helppo tapa osallistua valmennukseen arjen kiireen keskellä. Valmentajani kehotti kiinnittämään huomiota unen määrään, ja olenkin mennyt puoli tuntia tai tunnin aiemmin nukkumaan. Lisäksi tein muutoksia syömisessä ja veden juomisessa työpäivän aikana. Valmentaja auttoi huomaamaan pieniä muutettavia asioita omassa elämässäni. Ajan löytäminen nukkumiseen kolmen lapsen yksinhuoltajana on haastavaa, mutta pienillä askelilla tärkeä muutos onnistui, Satu kertoo.

Työelämän puolelle Satu on saanut lisää virkeyttä ja jaksamista, ja hyvinvointi kokonaisuudessaan on parantunut. Kun työpäivän jaksaa paremmin, on myös työpäivän jälkeen energiaa jatkaa omia juttuja vapaa-ajalla.

Yllättävintä valmennuksessa oli valmentajan empaattisuus ja se, että valmennus lähti oikeasti liikkeelle omasta elämäntilanteestani. Valmentaja ei syytellyt tai osoitellut, vaan keskusteli asioista kanssani, mistä oli paljon apua. Valmennukseen osallistumista vielä harkitsevalle sanoisin, että valmennus oli positiivinen yllätys ja oikein hyvä kokemus. Kaikki menee oman itsen ja oman elämän mukaan, eli mihinkään ei pakoteta. Olen valmennuksen päättymisen jälkeen pitänyt kiinni riittävästä unesta ja onnistunut siinä hyvin, Satu kiittää.

Lassila & Tikanoja on materiaalikierron ja kiinteistöjen tehokkaan ylläpitämisen parissa toimiva palveluyritys. Vuonna 2020 L&T työllisti yli 7600 henkilöä Suomessa.  https://www.lt.fi/fi/