Miten huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista poikkeusaikana?

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Kesän aikana moni sai vetää hiukan henkeä koronan aiheuttamien muutosten osalta. Nyt kun varaudumme tulevaan syksyyn, olemme kaikki valmiimpia toimimaan oikealla tavalla sekä työssä että henkilökohtaisessa arjessa.

Uuteen normaaliin on tärkeää sopeutua, ja työntekijöistä on pidettävä huolta myös poikkeusaikana. Koronavirus aiheuttaa edelleen epävarmuutta tulevasta monilla eri toimialoilla. Osalla etätyö jatkuu, osalla työtilanne on epävarma, ja joillain työkuorma normaalia suurempi.

Etävalmennusta elämänhallinnan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen

Muuttuneessa työtilanteessa, tapahtuipa työ kotona etänä tai työpaikalla, elämänhallinta ja arjen rytmittäminen korostuvat kokonaisvaltaisen terveyden näkökulmasta. Työntekijän oma vastuu terveydestä ja työssä jaksamisesta kasvaa. Tähän on saatavilla helposti saavutettavissa olevaa yksilöllistä tukea.

Etätapaamisiin pohjautuvassa arvo- ja ratkaisukeskeisessä Unik Health Coaching-valmennuksessa kevään ja kesän aikana olleet työntekijät kokivat suurena helpotuksena, että nopeasti muuttuneessa tilanteessa ja epävarmuudessa on ollut tukena osaava ammattilainen.

Etänä toteutettava valmennuksemme on työntekijöiden ulottuvilla helposti sijainnista riippumatta. Sitä on hyödynnetty kokonaisvaltaisen terveyden parantamisessa todennetuin tuloksin. Valmennus on kohdentunut työntekijän tarpeesta riippuen esimerkiksi elämänhallinnan ja stressinhallinnan parantamiseen sekä elintapojen, unen ja palautumisen tukemiseen.

Mikä saa HR:n valitsemaan juuri Unik Health Coaching-valmennuksen ja millaisia kokemuksia valmennuksesta on saatu? Lue lisää täältä.