Movendos-terveysvalmentaja Sari Sonnisen viisi vinkkiä etätöihin

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook
Pyysimme kokeneelta terveysvalmentajaltamme Sari Sonniselta keskeisimpiä vinkkejä, joilla voi tukea omaa terveyttä ja hyvinvointia etätöissä.

1. Määritä rajat työn tekemiselle ja vapaa-ajalle ja pidä niistä kiinni. Toiselle sopii virastoaika, toinen haluaa aloittaa kukonlaulun aikaan ja sulkea läppärin alkuiltapäivästä. Sovi rytmistä esimiehen kanssa ja tiedota niille, joiden on syytä tietää aikataulusi.

2. Mieti millaiset rutiinit varmistavat tehokkaan työskentelyn ja riittävän palautumisen. Kokeile lyhyttä happihyppelyä ennen työpäivän aloitusta, pidä kiinni säännöllisestä ateriarytmistä, tee arkiaskareille viikkolukujärjestys (maanantaina ruokaostokset, tiistaina pyykki, keskiviikkona siivous jne.).

3. Varmista itsellesi keskittymisrauha. Pidä työpiste siistinä ja järjestyksessä, säädä kännykkä hiljaiseksi keskittymistä vaativan tehtävän ääressä, sovi puolison kanssa lasten etäkoulun päivystysvuoroista etukäteen.

4. Suunnittele työsi ja noudata suunnitelmaa. Tee onnistumiset ja aikaansaamiset näkyviksi itsellesi. Mieti päivän päätteeksi missä sait aikaan, missä onnistuit ja missä haluat kehittyä seuraavaksi.

5. Etsi jokaiseen päivän mieltä virkistävää tekemistä, joka irrottaa sinut työajatuksista. Se voi olla koko perheen lenkki lähimetsään, uuden reseptin kokeilua tai naapurin seniorin ruokaostosten hoitamista. Kokeile rohkeasti jotain ihan uutta!