UNIK HEALTH COACHING

TYÖNTEKIJÄLLE

Mitä Sinä tarvitset juuri nyt voidaksesi paremmin?

 

Movendoksen matalan kynnyksen valmennus sopii kenelle tahansa, joka kaipaa parempaa terveyttä, elämän tasapainoa ja ajan­hal­lintaa tai parempia palautumisen ja stres­sin­hal­lin­nan taitoja. Konkreettisesti tämä voi tar­koit­taa vaikkapa lisääntynyttä unen ja arkiaktiivisuuden määrää ja tervehtynyttä ruokavaliota, juuri itselle sopivalla tavalla. Jokainen valmennus on sisällöltään ja tavoitteiltaan uniikki.

Unik Health Coaching on luontevasti arjen keskellä toteutettava henkilökohtainen hyvinvointivalmennus, joka mahdollistaa tuloksellisen tavan tukea terveyttä ja hyvinvointiasi. Henkilökohtaisen valmentajasi avustuksella opit tekemään omaan arkeesi sopivia valintoja, jotka vaikuttavat hyvinvointiisi kokonaisvaltaisesti niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Toteutus tapahtuu joustavasti arjen keskellä omaan ja valmentajasi aikatauluun sopivassa rytmissä.

Valmennuksen kesto on noin 12 viikkoa, joka muodostuu viidestä videovälitteisestä etä­­tapaamisesta nimetyn henkilökohtaisen ­val­men­ta­jasi kanssa sekä konkreettisista elämän­tapa­muutoksiin ohjaavista val­men­nus­­­teh­tä­vistä. Räätälöity val­men­nus lähestyy terveyttä ja hy­vin­voin­ti­a kokonaisvaltaisesti sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin näkökulmista elämän eri osa-alueilla.

Jos olet motivoitunut parantamaan yhtä tai useampaa seuraavista elämäsi osa-alueista, kannattaa tulla mukaan:

Tutustu valmennukseen osallistuneiden kokemuksiin

Unik Health Coaching -valmennuksessa mukana olleet työntekijät eri toimialoilta kertovat kokemuksistaan. Yksilöllinen valmennus on tuonut hyviä ja pysyviä muutoksia osallistujien kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin.

Konkreettinen tunne onnistumisista lisäsi hyvinvointiani

 

Tullin tietohallintojohtaja Anu Autio päätti osallistua Unik Health Coaching -valmennukseen alkuvuodesta 2020.

Tullin tietohallinnossa arki on hyvin hektistä, ja arjessa ei tullut riittävästi hetkiä pysähtymiseen. Tämän vuoksi Anu koki valmiiden hyvienkin saavutusten pyyhkiytyvän heti mielestä pois, kun koko ajan tuli uutta tilalle.

Kolme kuukautta kestäneessä yksilöllisessä etävalmennuksessa oli mahdollisuus pysähtyä oman elämän äärelle valmentajan kanssa muutaman viikon välein.

Lue lisää Anun kokemuksista >>

Etävalmennus vauhditti työuupumuksesta toipumista

 

Varkain hiipinyt uupumus oli saanut Maanmittauslaitoksella työskentelevästä Pirjosta täydellisen vallan. Pienikin asia sai kyyneleet silmiin, muisti ei toiminut ja päivät olivat selviytymistaistelua.

”Aluksi arvojärjestykseni oli perhe, työ, ja vihoviimeisenä minä itse. Kun valmennus loppui, arvojärjestykseni oli kääntynyt niin, että ensin olen minä itse, sitten perhe ja työ tulee vasta kolmantena. Opin, että jos minulla ei ole hyvä olla, ei perhekään voi hyvin, eikä töistä tule mitään.”

Lue lisää siitä kuinka Pirjo saavutti arkeensa tasapainon valmennuksen avulla >>

 
 

Olen tasapainoisempi ja tyynempi kuin ennen valmennusta. Yritän keskittyä hetkeen kerrallaan. Ymmärrän, että kaikkeen en voi vaikuttaa, mutta niihin mihin voin niin otan heti asiaksi.

Nukahtaminen illalla on helpompaa ja olen virkeämpi töissä. Stressinhallintataitoni ovat parantuneet, eivätkä kiireiset tai muuten stressaavat tilanteet ahdista minua yhtä paljon kuin aiemmin.

Valmennus ei vastannut alkuperäisiä odotuksiani, koska se ylitti kaikki alkuperäiset odotukseni!

En uskonut aloittaessani, että jaksaisin nykyisessä duunissani vielä puolen vuoden päästä. Nyt kuitenkin yleinen elämänhallinta on parantunut ja tuntuu, ettei samanlaista ongelmaa enää ole.

Valmennuksen aikana muutin liikuntatottumuksiani nollasta kerrasta viikossa noin neljään kertaan viikossa, lopetin tupakoinnin, olen viettänyt enemmän aikaa minulle merkityksellisten ihmisten ja asioiden parissa, sekä aloitin meditoinnin.

Aloitin säännöllisen monipuolisen liikunnan ja muutin ruokavalioni merkittävästi terveellisemmäksi. Vaikeinta oli päästä alkuun, mutta kun tunsin kehossa liikunnan ja ruokavalion tuoman hyvän muutoksen tekeminen helpottui jatkuvasti.

Keskittyminen oikeanlaiseen ravintoon ja syömiseen on auttanut painon pudotukseen. Se on toiminut vaivattomasti.

Minulla oli aivan loistava valmentaja! Lämpimät kiitokset hänelle vielä näin jälkikäteen! Olen lisännyt liikuntaa, syönyt terveellisemmin - jopa hiukan laihtunut - ja opetellut olemaan itselleni armollinen. Ymmärrän nyt, että minun pitää ottaa enemmän aikaa palautumiseen ja tehdä asioita, jotka tekevät minulle hyvää. Vaikka hyvin tietää, mitä pitäisi tehdä, on se vaikeaa. Valmentajani kannustus on ollut todella herättävää ja ilman häntä en olisi lainkaan niin motivoitunut pitämään itsestäni huolta, mitä nyt olen.

Unella, säännöllisellä liikunnalla sekä oman elämänhallinnalla on iso vaikutus työssäni. Pystyn nyt keskittymään paremmin työssäni ja olen paljon virkeämpi. Uupumus on poissa ja stressihallinta on tasapainossa.

Olen alkanut syödä monipuolisemmin ja liikkumaan liikunnan ilosta, ei pakosta. Suhtautuminen itseeni ja liikuntaan/ruokaan on parantunut huomattavasti.

Jaksaminen on ollut parempaa, samoin työn ja oman elämän organisointi.

Mun valmentaja on ihana ja paras! Tuli itkettyä meidän vikalla tapaamiskerralla, kun tällä valmennuksella on ollut oikeasti tosi iso vaikutus mun elämään. Jos voisin niin pistäisin jokaisen hänen kanssaan keskustelemaan.

Siis muutos on ollut ihan uskomaton! Nukkuminen oli suurin ongelma ja nykyään nukun sen 7-8 tuntia yössä, nukahdan nopeasti enkä herää useaan otteeseen kuten ennen. Ruokavaliota muokattiin kans ja se näkyy yleisessä jaksamisessa, kiloja karisi myös jonkun verran.

Nyt kun olen saanut toimintakykyni takaisin, niin aion kiinnittää huomioni ruokailuun ja liikuntaan. Tavoitteena painonpudotus. Tämäkin varmaan onnistuu kun olen saanut elämän- hallinnan takaisin itselleni.

Yritän suhtautua asioihin toisin, leppoisammin vaikka oletankin tekeväni työni yhtä tehokkaasti kuin aikaisemminkin. Yllättävää kyllä kokemukseni on, että näin en ole työpäivän jälkeen yhtä väsynyt ja jaksan tehdä myös itseni hyvinvoinnin eteen töitä. Joka taas heijastuu siihen, että jaksan töissä paremmin. Positiivinen kierre!

Olen saanut taas liikkumisen ilon takaisin. Ja olen oppinut liikkumaan ilman stressiä, että ”on pakko liikkua”.

Jaksan paremmin, olen enemmän läsnä ja keskittyneempi. Työtyytyväisyyteni nousi 2 -> 6, joten se kertoo muutoksesta omassa asennoitumisessani, ei niinkään työolojen muutoksesta.

Olen alkanut miettimään asioita tarkemmin. Olen hieman epäröinyt tarvitsenko apua, mutta valmennus auttoi oivaltamaan, että asioihin on tartuttava. Vaikeinta elämän ruuhkavuosia elävänä on saada itselle enemmän aikaa, jotta ehtii tarttua tarkemmin kipukohtiin.

Olen löytänyt liikunnan ilon uudelleen. Olen löytänyt sisäisen haluni toteuttaa asioita. Olen löytänyt täydellisen tasapainon arjen ja työn välille.

Kestävyys on lisääntynyt, tasapaino parantanut, lisääntynyt lihasvoima ja liikkuvuus ovat kaikki edesauttaneet työn suorittamista liikkuvassa junassa. Palautuminen vuorotyöstä on parantunut.

Kiinnostuitko? Haluatko kuulla lisää?

Ole meihin rohkeasti yhteydessä niin katsotaan miten voimme edistää yrityksesi työntekijöiden hyvinvointia ja työkykyä. Sovitaan napakka palveluesittely haluamallasi tavalla: paikan päällä tai etäyhteyden kautta.