Valmennuksesta apua henkiseen kuormitukseen – rauhoittumisen taito toi hyvän olon

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Osuuskauppa Arinan myymäläpäällikkö Katja Haapaniemi osallistui Unik Health Coaching-terveysvalmennukseen keväällä 2021. Katja oli sairastanut rintasyövän edellisenä vuonna, ja hoidot olivat vaatineet paljon voimia fyysisesti ja henkisesti. Syksyllä 2020 Katja palasi töihin osa-aikaiseksi, ja joulukuussa hän koki palautuneensa ja voivansa aloittaa kokopäivätyön vuodenvaihteesta alkaen.

Vuodenvaihteessa aloittelin täysillä tehoilla töitä, mutta siinä kohtaa kollega jäikin pois työstä. Siinä vaiheessa mietin, että miten itse selviän, etenkin kun taustalla oli henkisesti raskas elämäntilanne ja koronatilannekin edelleen jatkui, Haapaniemi kertoo.  

Helmikuussa 2021 työnantaja tarjosi Katjalle mahdollisuutta yksilölliseen arvo- ja ratkaisukeskeiseen terveysvalmennukseen.

Ajoitus ja mahdollisuus valmennukseen ei olisi voinut olla parempi. Lähdin hakemaan apua henkiseen jaksamiseen. Kasvanut työkuorma ja ominaisuuteni, jonka johdosta olen todella helposti innostuva ovat yhdistelmä, joilla helposti ylikuormittaa itseään. Myös liian monen positiivisen asian myötä voi uupua. Kaipasin taitoa ottaa asia kerrallaan, löytää malttia ja rauhoittumista sekä rauhallisemmin tekemistä omaan arkeeni. Tätä todella koin tarvitsevani ja tähän lähdin hakemaan apua. Vähemmälläkin voi päästä samaan lopputulokseen, Katja taustoittaa.

Luottamus ja yhteys Katjan ja valmentaja Heidin kanssa syntyi todella helposti. Ensin etätapaamiset jännittivät hiukan, mutta kohtaamiset etänä olivat todella luonteva ja helppo tapa osallistua valmennukseen. Aika tapaamisiin oli helppo varata työpäivän lomaan rauhalliseen paikkaan, ja tapaamisissa keskityttiin oikeisiin asioihin. Aikaa ei myöskään mennyt paikasta toiseen siirtymiseen.

Koin heti voivani luottaa valmentajaani sataprosenttisesti. Hän oli siinä juuri minua varten ja kiinnostunut minusta ja minun auttamisestani. Oli hienoa huomata, että asioita lähdettiin muuttamaan niin pienillä askelmilla. Esimerkiksi välipala joka päivä ja tietoinen rauhoittuminen samalla teki ison muutoksen työpäivän hektisyyden rauhoittuessa. Osaan nyt myös kotona tai harrastuksessa soveltaa tätä samaa syvähengittämistä ja rauhoittumisen taitoa erilaisissa tilanteissa. Valmentajani oli todella ammattitaitoinen, hän kuunteli ja kannusti. Hän oli myös ihanan positiivinen persoona, nainen oikeassa ammatissaan, Katja kertoo.

Luonto on ollut Katjalle aina tärkeä asia, mutta aiemman suorittamisen sijasta Katja oppi ottamaan ulkoilunkin rennommin.

Ennen ajattelin, että kävelylenkin pitäisi illalla olla jonkin tietyn matkan mittainen ja mukana oli sykemittari ja kaloriseuranta. Valmennuksen aikana ymmärsin, että kaiken ei tarvitse olla tavoitteellista, vaan asioita voi tehdä rauhoittavalla tavalla. Nykyisin katselen luonnonilmiöitä ja rauhoitun. Aloin ottaa retkilleni mukaan kahvia ja olla enemmän läsnä. Siitä tulee niin hyvä olo, Katja kiittää.

Kaikki valmennuksessa esille tulleet pienet hyvät asiat ovat jääneet Katjan elämään joka viikko, säästä ja tilanteesta riippumatta.

En ole kovin herkkä, mutta tässä kohtaa tulee kyynelet silmiin. Kerroin valmentaja-Heidille, miten hieno persoona hän on ja miten hän auttoi minua löytämään oikeita asioita. Olin niin onnellinen tapaamisten lopussa, että molemmilla oli välillä vedet silmissä. Haluan kertoa tarinani, jotta voisin auttaa sitä kautta myös muita. Valmennus osui itselläni niin valtavan tärkeään saumaan, Katja kertoo.

Osuuskauppa Arina tarjosi keväällä 2021 tulosvastuullisille esimiehille mahdollisuuden Movendoksen Unik Health Coaching -terveys- ja hyvinvointivalmennukseen. Kaikkineen yli sata esimiestä osallistui yksilölliseen arvo- ja ratkaisukeskeiseen valmennukseen kevään aikana. Osuuskauppa Arina on Pohjois-Suomen alueella toimiva S-ryhmän alueosuuskauppa, jolla on yli 180 toimipaikkaa ja yli 3000 työntekijää.

Movendoksen Unik Health Coaching-valmennus on arvo- ja ratkaisukeskeinen terveys- ja hyvinvointivalmennus, joka lähtee liikkeelle aina valmennettavan omasta elämäntilanteesta ja ihmiselle itselleen tärkeistä asioista. Valmennus kestää kolme kuukautta ja se sisältää viisi henkilökohtaista etävalmennustapaamista alku- ja loppukartoituksineen. Lisätietoa: unik.movendos.com